Blik op mijn leven

Om het vastleggen van het levensverhaal voor iedereen toegankelijk te maken, hebben wij de Blik op mijn leven map ontwikkeld. De Blik op mijn leven map is een laagdrempelige manier om het levensverhaal op te schrijven. Het is een levensboek, fotoalbum en verzamelalbum in een. In de map blijven herinneringen, sterkte verhalen en persoonlijke informatie bewaard voor volgende generaties. Aan de hand van vragen en thema’s gaat men als een reis door de tijd door het leven. Dankzij het losbladige systeem is de map volledig te personaliseren.

De map bestaat uit twee gedeeltes. In het eerste stuk, dat Blik op mijn leven heet, staan tien onderwerpen met bijbehorende vragen die in vrijwel ieder leven voorkomen. De onderwerpen kunnen worden aangevuld met vragen uit het bonusgedeelte. Daar staan per onderwerp aanvullende vragen en ook extra onderwerpen. Dankzij deze indeling is het voor iedereen mogelijk het levensverhaal in te vullen en te personaliseren.

Maatwerk
Het is ook mogelijk een Blik op mijn leven map met eigen ontwerp te bestellen. Bijvoorbeeld voor zorginstellingen die een map in hun huisstijl willen. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op.

Coaching voor zorginstellingen

Omdat het vastleggen van herinneringen niet altijd makkelijk is, kan het handig zijn om op vaste tijden een bijeenkomst of inloopspreekuur in te plannen. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vragen worden gesteld over het invullen van Blik op mijn leven of het vastleggen van levensverhalen in het algemeen. Wij kunnen helpen met vraagstelling, gebruik en plaatsing foto’s en we geven tips om zoveel mogelijk uit de map te halen.

Ook voor vrijwilligers, familieleden en zorgmedewerkers die uw bewoners helpen bij het invullen van Blik op mijn leven, is zo’n coachingsmoment interessant. Door meer te weten over de persoonlijke geschiedenis van bewoners, is het beginnen van een gesprek makkelijker en kan er betere zorg worden geboden.