Wat een geweldige middag hebben wij (en de aanwezigen hopelijk ook) gehad! Meer dan zestig deelnemers hebben vijftien nummers gezongen voor de bewoners van Anna Schotanus.
Twee vriendelijke mannen van Omrop Fryslân kwamen filmen (deze week wordt het uitgezonden) en hebben verschillende deelnemers en ook ons geïnterviewd. Wat het sturen van een persbericht kan veroorzaken 

Brûzenije begon met de Wâldsang, daarna kwam Trienke Hoogenbergmet haar ukelele.
Jannie de Vries maakte er een feestje van met Mexico en Jan Heida nam ons mee Djip yn de wâlden. Daarna zong Marieke de Vries heel mooi en zuiver Brandend Zand.
We moesten even wachten tot onze oudste deelnemer Sjoerd van Dijkhet podium op kwam, want hij werd geïnterviewd door Omrop Fryslân.
Onze jongste jongen, Ruben Regeling, zong in een groen knollenland en als laatste voor de pauze kwam Twalûd met Lyts meager Wyfke

Na de pauze begonnen we met het shantykoor Tegenwind dat het prachtige It hert fan Fryslân. Daarna zongen Hieke, Geartsje, Marijke en Ijona verschillende kinderliedjes met hun gitarist Tjibbe Chris.
Oeds de Vries zong Skutsjesilen en vervolgens zongen Griet en Wytske Wildflowers van Dolly Parton.
Linger met Ellis van der Laan zongen Dûnsje mei de leafde út en Corine Kuindersma zong een prachtig nummer van Bob Dylan. Klaasje en Trijntje zongen Droomland en sloten de show af.

Onze jury, Anneke DoumaGriet Wiersma dhr Fabriek en zijn zoon Tonny, vonden het erg moeilijk om een keuze te maken. Eigenlijk vonden ze iedereen goed genoeg om door te gaan. De jury is uiteindelijk tot deze conclusie gekomen:
1. Linger Ellis van der Laan
2. Jannie de Vries
3. Griet en Wytske

Wij hebben de publieksstemmen geteld en hier de winnaars
1. Sjoerd van Dijk
2. Hieke, Geartsje, Marijke en Ijona
3. Corine Kuindersma

De middag werd enthousiast en vrolijk gepresenteerd door Anna en Bonita die met hun feestelijke outfits voor een kleurrijk geheel zorgden.

Wat een kwaliteit lieten alle deelnemers zien, ook al stonden er mensen in de megafile op de A6 en moesten ze zich haasten om op tijd te komen. En ondanks de warmte liet iedereen zich van hun beste kant zien. Wij hebben een geweldige middag gehad en nodigen alle deelnemers aan de auditieronde ook uit om mee te doen aan de cd.
Na de zomervakantie gaan we repeteren en daarna de studio in. We gaan er wat moois van maken!

Ook een bedankje aan onze sponsoren voor de prijzen voor de deelnemers Rebelle Bloemstyling Bloemen-boetiek “De Vlijtige lies” www.vlijtigeliesakkrum.nl Blom&Sa ByLies he-as Restaurant NoflikNoflik Langwar Bistro Fred Zee Tsiis Wijn en Spijs, Slagerij Obe Veldman, Slagerij Spijkerman, de ijsfabriek & chocolade Pizzeria-ristorante Sardegna

Coby en Mariska

Foto’s staan op onze Facebookpagina.

Leave a Reply